Logokonkurrence

I skal snart i gang med et nyt projekt i jeres klasse. Vi kalder det ‘ElevInvents – læringsekspeditioner med kultur og erhverv’. 5 andre skoler er også med i projektet.

ElevInvents er en sammentrækning af ordene ‘elev’ og det engelske ord ‘invention’ som betyder ‘opfindelse’ eller ‘påhit’. Projektet handler nemlig om, at det er jeres ideer og påhit, vi vil tage udgangspunkt, når vi tilrettelægger et læringsforløb. Det kan forhåbentligt gøre undervisningen mere spændende, varieret og vedkommende for jer som elever.

I den nye folkeskole vil vi også i højere grad inddrage virksomheder og kulturinstitutioner i undervisningen. Det kan være som en ekspedition ud på en virksomhed eller et museum, hvor I skal lege ‘detektiver’ eller ‘arkæologer’ for at finde frem til, hvad der er på færde eller, hvilke mysterier der gemmer sig det pågældende sted. Her er det vigtigt, at I er nysgerrige og gode til at stille en masse spørgsmål.

I december måned skal jeres lærere på kursus i, hvordan de i højere grad kan inddrage jeres ideer i undervisning. Efter nytår skal I så i gang med forløbet og besøge virksomheder eller kulturinstitutioner.

Til projektet skal vi have lavet et logo, som skal bruges på hjemmesiden elevinvents.dk og andre steder, hvor vi vil fortælle om projektet. Derfor har vi lavet denne konkurrence, som I har mulighed for at deltage i.

Hvad kan man vinde?

En tur i biffen med sin klasse!

Hvem kan deltage?

Alle klasser/ elever der deltager i ElevInvents. I kan stille op som enkeltperson eller gruppe.

Hvad skal man gøre?

I skal komme frem med den bedste idé til et logo, som viser, hvad projektet går ud på. Logoet behøver ikke være færdigdesignet, men kan blot være en skitse til et logo.
I kan også selv forsøge at designe logoet via hjemmesiden logomaker.com

Deadline

Logoet eller skitsen skal sendes ind til jako0778@hedskole.dk inden fredag d. 31/10. kl. 12:00

Inspiration

1) Lav en googlesøgning på ‘logo’ under billeder.

Hvilke logoer kender I?
Diskuter evt. hvilke I synes der bedst, og fortæl hvorfor I synes de er gode.

2) Lav en googlesøgning på design thinking eller expeditionary learning og kig under billeder – måske kan I finde inspiration her til jeres logo

3) Lav en brainstorm i klassen på nogle af følgende spørgsmål:
Hvad symboliserer gode ideer?
Hvad symboliserer ekspeditioner?
Hvordan viser man at elever inddrages i undervisningen?

Retningslinjer for logo design

Et godt logo er enkelt og iøjnefaldende. Det indeholder få elementer og farver, og fortæller måske en lille historie. Navnet må gerne indgå i logoet men er bestemt ikke et krav. Her er nogle enkle retningslinjer for et logodesign:

  1. Undgå at bruge mørke farver, kedelige farver.
  2. Dit logo design skal være enkel og klar.
  3. Logoet skal være nemt at forstå.
  4. Logoet skal være genkendelige.
  5. Brug ikke mere end tre farver.
  6. Brug ikke mere end to skrifttyper.
  7. Logoet skal både fungere i lille og stor udgave

 

Translate »